יכול להלחיץ ולהיות לא נוח או נעים. אחרי הכול, כשאיבר בגוף שלנו מדמם, גם אם מדובר בדימום קטן יחסית, אנחנו לא תמיד מבינים למה זה קרה ואיך הכי נכון לטפל בזה. הסיבות לדימום מהאף רבות ומגוונות וברוב הפעמים אינן מעידות על מחלה או אירוע בריאותי אחר ומסוכן. הנה כל מה שחשוב לדעת על דימום מהאף.
אחת לתקופה קורה שהאף שלנו מדמם. זה לא נעים ואולי קצת מבהיל, אך היות ומדובר באזור רגיש במיוחד, סיבות שונות יכולות לגרום לדימום מהאף.
כשמדובר על דימום מהאף חשוב מאוד להבין את נסיבות הדימום. האם מדובר בדימום שנגרם מחבלה, כמו למשל מכה חזקה על האף, או שמא מדובר בדימום קל מהנחיריים, דימום אף נפוץ יחסית בקרב האוכלוסייה ובעיקר בקרב ילדים אשר נוטים להתעסק קצת יותר עם האף שלהם.
אז למה יש דימום מהאף?
דימום מהאף נגרם לרוב על ידי פציעה של כלי דם באף. בתוך האף ישנם כלי דם קטנים ורגישים במיוחד, כך שניתן לפצוע אותם בקלות יחסית וכתוצאה מכך לסבול מדימום מהאף.
כשאנחנו מצוננים או שיש שינויים במזג האוויר, כלי הדם באף יכולים להגיב על ידי הצטמצמות או התרחבות, מה שיכול להוביל לדימום קל מהאף. כמו כן, במקרים בהם הרירית באף מתייבשת, יכולה להיות פציעה קלה של נימי האף המאופיינת בדימום קל ונקודתי.
סיבה נוספת לדימום מהאף יכולה להיות חיטוט מתמיד, קינוח אף חזק מדי ובתדירות תכופה וכל פעולה אגרסיבית יותר הנעשית באף שלנו. חשוב לזכור שאף זהו איבר רגיש מאוד ולכן יש לנהוג בו בזהירות ואם מצוננים רצוי לקנח את האף בטישו רך או בנייר עם אלוורה ולא בנייר טואלט מחוספס.
מעבר לדימום אף הנגרם בשל צינון או התעסקות עם האף, יש גם דימום מהאף הנגרם עקב בעיות קרישה, מחסור בוויטמין C או סיבות רפואיות אחרות.
דימום מהאף איך מטפלים?
כאשר יש דימום מהאף חשוב מאוד ללחוץ על צדי האף, על מנת לעצור את הדימום. יש לעשות זאת בזהירות, מבלי לפצוע או לגרום נזק נוסף. במידה ומדובר בדימום חזק יחסית או בדימום המופיע בתדירות גבוהה או למשל דימום מהאף המופיע גם כשלא מצוננים או שלא מתעסקים כלל עם האף, חשוב מאוד לפנות לרופא על מנת לאתר את הבעיה.
כשמדובר על דימום מהאף יש דימום שנראה כמו פצע, למשל שאנו מחטטים או מקנחים את האף ואז רואים טיפה דם על הנזלת הקרושה. דימום זה לרוב נגרם מפציעה קלה של הנימים. במקרים אחרים, דימום מהאף יכול להיות טיפות קטנות של דם מאזור הנחיריים. בשני המקרים בדרך כלל מדובר בתופעה טבעית, אך חשוב להיות עם האצבע על הדופק. אתם מכירים את עצמכם ואת ילדיכם, אם לדעתכם מדובר על משהו חריג, פנו מיד לרופא וטפלו בבעיה.